Pie vakariņu galda: Zivs sacepums, klasiskā Pasta Carbonara un vēl

Vakariņas – tas ir laiks, kad relaksēties pēc garas darba dienas, pabūt kopā ar mīļajiem vai laiku veltīt tikai sev. Lai turpmāk ikdienas galvā neraisītos jautājums – «ko gatavot vakariņās?», ziņu portāls BNN sniegs gardas vakariņu recepšu idejas, kuras sagatavojuši īsti garšas eksperti no Santa Maria. 

Lai kaut nedaudz ietaupītu laiku, atvieglojot ikdienu, Santa Maria ik nedēļu piedāvās piecas idejas gardām vakariņām.

Zivs sacepums

Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)

Zivs
600 g pīkšas vai mencas fileja, sadalīta porcijās
2 tējk. Santa Maria Rock Salt
2 šķipsnas Santa Maria BIO malti baltie pipari
400 ml Santa Maria Coconut Milk The Creamier
2 gab laima miziņa
1 tējk. čili mērce

Apcepti dārzeņi
2 ēd.k. rapšu eļļa
300 g sagriezts pak čoi kāposts
250 g nelielos gabaliņos un rozetītēs sagriezts brokolis
2 sagriezti sīpolloki
2 šķipsnas Santa Maria Rock Salt
1 šķipsna Santa Maria White Pepper

Piedevas
4 porcijas rīsi
2 gab. uz pusēm pārgriezti laimi

Kā pagatavot?

-Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai, pievienojiet zivij sāli un piparus.

– Pannā sakuliet kokosriekstu pienu, laima miziņu un sambal oelek mērci, ielieciet kokosriekstu piena maisījumā zivi un aptuveni 20 minūtes gatavojiet cepeškrāsnī.

-Pagatavojiet rīsus.

-Dziļā pannā uzkarsējiet rapšu eļļu un strauji apcepiet dārzeņus (aptuveni 2 minūtes). Garšai pievieno sāli un piparus.

-Zivi pasniedziet ar apceptajiem dārzeņiem, rīsiem un laimu.

Zaļo zirņu zupa

Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)

1 gab sīpols, nomizots un smalki sakapāts
2 gab saspiestas ķiploku daiviņas
2 ēd.k. rapšu eļļa
600 g saldēti zaļie zirņi
700 ml ūdens
2 gab dārzeņu buljona kubiņi
200 ml skābs krējums
0,5 tējk. Santa Maria Melnie pipari, malti
1,5 tējk. Santa Maria Rock Salt

Piedevas
4 gab vārītas olas
2 gab maizes šķēles, sagrieztas 1×1 cm gabaliņos
2 ēd.k. sviests

Kā pagatavot?

-Kastrolī uzkarsējiet eļļu, apcepiet tajā sīpolu un ķiploku.

-Pievienojiet zirņus, ūdeni un buljona kubiņus. Lēni vāriet 3 minūtes.

-Pievienojiet skābo krējumu un izmaisiet. Garšai pievienojiet sāli un melnos piparus. Samaisiet viendabīgā masā.

-Pannā izkausējiet sviestu un apcepiet tajā maizes gabaliņus, līdz tie kļūst zeltaini.

-Zupu pasniedziet ar vārītu olu un grauzdiņiem. Dekorējiet ar iepriekš atliktiem zirņiem.

Klasiskā Pasta Carbonara

Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)

500 g svaigi spagetti makaroni
2 iepakojumi bekons, sagriezts gabaliņos
4 gab olas
100 ml saldais krējums
200 ml rīvēts Parmas siers
70 g rukola
2 šķipsnas Santa Maria Tellicherry Black Pepper
0,5 tējk. Santa Maria Rock Salt

Kā pagatavot?

-Pagatavojiet spageti atbilstoši uz iepakojuma sniegtajiem norādījumiem.

-Uzkarsējiet pannu un aptuveni 6 minūtes cepiet tajā bekonu.

-Bļodā sakuliet olas, krējumu, Parmas sieru, sāli un piparus.

-Nokāsiet makaronus un pārlieciet tos pannā, iemaisiet makaronos sakulto olu maisījumu un apcepto bekonu.

-Pasniedziet uz šķīvjiem rotātu ar rukolas lapām. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar vēl vienu olas dzeltenumu un kapātiem pētersīļiem.

Gaļas bumbiņas tomātu un zaļo piparu mērcē

Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)

Gaļas bumbiņas
500 g malta gaļa
100 ml piens
2 ēd.k. rīvmaize
1 gab smalki sakapāts sīpols
1 gab ola
0,5 tējk. Santa Maria Melnie pipari, malti
1,5 tējk. Santa Maria Rock Salt

Tomātu mērce
2 ēd.k. olīveļļa
2 gab. saspiesti ķiploki
2 tējk. Santa Maria zaļie pipari, veseli
400 g sasmalcināti tomāti
200 ml ūdens
1 gab liellopa buljona kubiņš

Kā pagatavot?

-Bļodā samaisiet pienu un rīvmaizi, atstājiet 3 minūtes uzbriest. Iejauciet malto gaļu, sīpolus, olu, melnos piparus un izveidojiet aptuveni 12 lielas gaļas bumbiņas.

-Kastrolī uzkarsējiet olīveļļu, pievienojiet ķiploku pastu / smalki sakapātas ķiploku daiviņas un saberztus zaļos piparus. Uz vidējas liesmas gatavojiet aptuveni 1 minūti.

-Pannas saturam pievienojiet sasmalcinātos tomātus, ūdeni un liellopa buljonu. Ielieciet mērcē gaļas bumbiņas, uzlieciet vāku un ļaujiet tiem aptuveni 15 minūtes vārīties. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar kapātiem pētersīļiem.

Vegānu lazanja

Autors: Santa Maria

Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)

Dārzeņu pildījums
3 burkāni
2 dzeltenie sīpoli
1 kabacis
eļļa cepšanai
1,5 ēd.k. Santa Maria Italian Basilico
1 šķipsna Santa Maria Kajēnas pipari
1 ēd.k. Santa Maria BIO malta paprika
0,5 tējk. Santa Maria Rock Salt
2 kārba sasmalcināti tomāti (800 g)

Baltā mērce
2,5 ēd.k. bezpiena sviests
4 ēd.k. kviešu milti
8 dl augu izcelsmes piens 8 dl (sojas, auzu vai Indijas riekstu)
2 šķipsniņa sāls
1 šķipsniņa Santa Maria BIO malti baltie pipari

Lazanjas salikšanai
1 iepakojums lazanjas loksnes (nesatur olas)
250 g dabīgais tofu
1 paciņa ķiršu tomāti
30 g ciedru rieksti
svaigs baziliks piedevām

Kā pagatavot?

Dārzeņu pildījums

– Nomizo un smalki sarīvē burkānus. Smalki sakapā sīpolus un sagriež ripiņās kabačus.

-Ātri apcep dārzeņus eļļā lielā pannā, līdz tie kļūst mīksti.

-Pievieno garšvielas un sasmalcinātas tomātus. Ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns apm. 4 minūtes.

Baltā mērce

-Izkausē bezpiena sviestu kastrolī uz mazas uguns un iemaisa miltus.

-Pievieno pienu pakāpeniski, pastāvīgi maisot, un uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno garšvielas un ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram divas minūtes.

Lazanja

-Liek dārzeņu pildījumu,   mērci un lazanjas loksnes kārtām lielā, ietaukotā, karstumizturīgā traukā (apm. 2,5 litri). Pēdējā kārtā pievieno  balto mērci.

– Plāni sagriež tofu un pievieno mērcei. Pārliek uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus.

-Apkaisa lazanju ar ciedru riekstiem un uzber Santa Maria akmens sāli.

– Cep lazanju krāsns apakšējā daļā apmēram 40 minūtes. Ieliek iesmu vai nelielu nazi, lai pārliecinātos, ka lazanja ir mīksta un labi izcepta ar zeltaini brūnu virsmu.

-Pasniedz ar zaļajiem salātiem un dekorē ar svaigu baziliku.

Vairāk ar Santa Maria receptēm var iepazīties šeit.

Ref: 225.000.103.2643

 

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas