Selerija ir dārzenis, no kura uzturā var izmantot gan lapas un saknes, gan arī kātus, kas pēdējā laikā dažādos ēdienos kļūst arvien iecienītāki. Kātu selerijas satur kāliju, kalciju, K, C, kā arī B grupas vitamīnus.
Šis dārzenis iecienīts gan zupās un sautējumos, gan arī salātos. Savukārt kātu selerijas der kā laba uzkoda. BNN piedāvā izmēģināt vienu no uzkodu variācijām.
Siera un seleriju uzkoda
Sastāvdaļas:
250 g notecinātas rikotas
125 g sadrupināta zilā siera
60 g piena vai skābā krējuma
2 ķiploka daiviņas
Maurlociņi
Olīveļļa
10 lieli seleriju kāti
Pētersīļi
Sāls
Malti melnie pipari
Pagatavošana:
Rikotu liek bļodā, pievieno zilo sieru un pienu vai krējumu, visu samīcot viendabīgā krēmā.
Pievieno divas sīki sakapātas ķiploka daiviņas, vienu ēdamkaroti sīki sakapātu maurlociņu, vienu ēdamkaroti olīveļļas, sāli un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa.
Uzliek vāku un masu uz stundu ievieto ledusskapī.
Seleriju kātus notīra, nomizo un sagriež aptuveni astoņos centimetros garos gabalos.
Kātos iepilda siera maisījumu, virsū uzkaisot vienu ēdamkaroti rīki sakapātu pētersīļu.
Ref: 102.000.102.7436